klaverhoningKlaverhoning is een honingsoort waarbij de bijen hun nectar uit klaverbloemen halen. Deze honing is erg geliefd bij veel mensen, voornamelijk bij kinderen. De klaverplanten groeien vooral in het noordelijk halfrond. Klaverplanten doen het ook goed in de bergen in de tropen. Er bestaan veel verschillende soorten kleverplanten. De bijen halen hun nectar meestal uit de witte klaver. De grootste producenten van klaverhoning zijn Amerika, Canada, Argentinië, China en Nieuw-Zeeland. De kleur van klaverhoning varieert van wit tot goudgeel. De kleur van de honing heeft niets te maken met de soort klaver. Witte klaverhoning hoeft dus niet wit van kleur te zijn, maar komt van de witte klaverbloem. Het unieke aan deze honing is zijn vorm. De honing is vast, maar toch zacht. Het beste is de vorm te beschrijven als crème- of boterachtig. Hierdoor is de honing erg goed smeerbaar. Als het om zoetheid gaat, wint de klaverhoning het van alle honingsoorten. De honing is wereldberoemd om zijn exotische aroma en hoge voedingswaarde. De smaak is licht karamelachtig. De geur wordt vaak omschreven als vanillegeur. De honing is crèmeachtig en daardoor erg makkelijk smeerbaar. Ideaal om deze honing op een broodje of cracker te smeren! Kinderen waarderen deze heerlijke zoete honing enorm. De honing is door zijn crèmeachtige vorm minder geschikt om in de koffie of thee te doen. Elke honingsoort heeft wel iets dat in het bijzonder geschikt is voor een bepaalde kwaal. Bij klaverhoning is dat het behandelen van kleine, oppervlakkige wondjes. De dikke honing is makkelijk op de huid te smeren en blijft goed op zijn plaats. De honing dekt de wond af tegen invloeden van buitenaf en desinfecteert het. Verder is de honing goed tegen een hoge bloeddruk, maagklachten en leverziekten. Toch is het niet verstandig om honing te gebruiken als behandeling tegen een hoge bloeddruk of leverziekten. Ga hiervoor naar de huisarts! De honing past echter wel in een gezonde levensstijl.  
klaver